Bosna i Hercegovina     | 26.04.2021. 16:23 |

Podžić- Girgin: Turska će i dalje pružati podršku BiH na putu ka EU i NATO-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. aprila (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić sa saradnicima primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini Sadika Babura Girgina, te je tom prilikom izrazio zahvalnost na dosadašnjoj pomoći koju je Republika Turska pružila Bosni i Hercegovini.

Ministar Podžić je naglasio pomoć koju Republika Turska pruža našoj zemlji ka članstvu prema Evropskoj uniji te NATO-u. Osim toga, izrazio je zahvalnost za pomoć kada je u pitanju reforma odbrane, obuka vojnog kadra te modernizacija Oružanih snaga BiH.

Također, Ministar Podžić je novoimenovanog ambasadora Republike Turske upoznao sa težišnim aktivnostima MO i OS BiH.

Ambasador Girgin je zahvalio na srdačnom prijemu i rekao da se nada uspješnoj misiji u našoj zemlji. Osim toga, rekao je da će Republika Turska i dalje pružati veliku podršku ka putu naše zemlje u Evropsku uniju i NATO.

Također, ambasador Girgin je istaknuo zadovoljstvo zbog povećanja broja kadeta OS BiH koji se nalaze na školovanju u Turskoj, te je poželio puno uspjeha u predstojećim vojnim vježbama koje očekuju OS BiH.  

Tokom razgovora sagovornici su se složili da će bilateralna saradnja biti nastavljena, s posebnim akcentom na namjensku industriju, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu