Svijet     | 26.04.2021. 19:09 |

WHO šalje pomoć Indiji

FENA Internet

ŽENEVA, 26. aprila (FENA) - Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije nedavni je nagli porast koronavirusa u Indiji naziva "nesalomljivim" i kaže da je WHO poslala kritične zalihe na potkontinent, uključujući hiljade prIJenosnih aparata za kisik koji pomažu pacijentima da dišu.

Na brifingu za novinare u ponedjeljak, generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus rekao je da se pandemija "nastavlja intenzivirati" na globalnom nivou i da zaraze koronavirusom rastu već devetu uzastopnu sedmicu, dok se broj smrtnih slučajeva povećava šestu sedmicu zaredom.

- Prošle sedmice bilo je jednako slučajeva na globalnom nivou kao i u prvih pet mjeseci pandemije - rekao je, javlja AP.

Kako bi pomogao Indiji, Tedros je rekao da je WHO preraspodijelio više od 2.000 zaposlenih kako bi podržao odgovor zemlje na terenu i pomaže vlastima u naporima koji uključuju vakcinaciju. Među potrepštinama koje je WHO poslala Indiji su gotove mobilne poljske bolnice i laboratorijski pribor.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'