Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Srpske demokratske stranke (SDS)

Saopćenje

Šarović: Ministarstvo uprave i lokalne samouprave ne smije biti servis SNSD-a

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave ne smije biti servis SNSD i mora imati isti odnos prema svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, kazao je danas u Novom Gradu Mirko Šarović, predsjednik SDS.

On je tokom posjete delegacije SDS, PDP i DNS Novom Gradu rekao da je ova opština tipičan primjer neodgovornog ponašanja ovog ministarstva, koje toleriše činjenicu da lokalna skupštinska većina funkcioniše nezakonito i da kao takva donosi odluke poslednih pet sjednica.

„Danas smo u Novom kako bi pružili podršku svim odbornicima koji traže da se ispoštuju odluke resornog ministarstva, koje se odnose na činjenicu da lokalna skupštinska većina nezakonito funkcioniše i donosi odluke, a da ministarstvo sve to toleriše i ne sankcioniše“, kazao je Šarović i dodao da je šutnja ministarstva vrlo opasna, da donosi nesigurnosti i da nije u interesu građana Novog Grada.

On je rekao da Ministarstvo lokalne uprave i samouprave koristi dvostuke aršine i da umjesto po zakonu, odluke donosi na osnovu toga koje stranke su formirale vlast u lokalnoj zajednici.

Svjedoci smo da se u Novom Gradu toleriše ovakva praksa, dok u drugim sredinama gdje su formirane druge skupštinske većine Ministarstvo hitno reaguje i donosi rigorozne odluke.

„Ovo ministarstvo ne smije biti servis jedne stranke ili jedne političke garniture oličene u SNSD-u i onima koji ih prate na lokalnom nivou“, poručio je Šarović
.
Upitan da prokomentariše podjelu jednokratne pomoći Vlade RS penzionerima i borcima, Šarović je rekao da stvarni cilj vlasti nije iskrena podrška tim kategorijama.

„Ako smo novac zaradili pomoć i podrška je uvijek potrebna, međutim ako se misli na pomoć pozajmljenim novcem onda se šalje loša poruka da je cilj tih poteza, ne podrška ovim kategorijama, nego pred kampanja za opšte izbore“, kazao je Šarović.

On je upozorio da vlast planira Republiku Srpsku gurnuti u još veće dugove i da će jedno od najvećih zaduženja do sada biti realizovano krajem ove ili početkom iduće godine.

„Ovaj šok koji smo doživjeli sa kreditom od 700 miliona KM, sa kamatama od 150 miliona, neće biti posljednji jer slijede nova masovna zaduženja. Ovaj režim ne zna da funkcioniše drugačije osim da podiže kredite koje će morati vraćati buduće generacije“, istakao je Šarović.

On je rekao da je SNSD spreman na sve da ostane na vlasti još jedan mandat, kako bi pokušali sakriti ono što su radili u prethodnim godinama.

Sektor za politiku i medije SDS

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.