Bosna i Hercegovina     | 27.04.2021. 14:42 |

Dodjela naučne i stručne literature univerzitetskim biobliotekama u NUB BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. aprila (FENA) - Recentna izdanja naučne i stručne literature svim javnim univerzitetskim bibliotekama u Federaciji BiH bit će uručena u srijedu, 28. aprila u prostorijama Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine u Sarajevu, saopćio je Ured Vlade Federacije za odnose s javnošću.

 Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke će, s ciljem poboljšanja bibliotečkog fonda javnih visokoškolskih ustanova u FBiH, ove godine dodijeliti ukupno 778 primjeraka, odnosno više od 80 različitih naslova enciklopedijske, naučne i visokoškolske literature, te časopisa.

Sutra će biti potpisan i Ugovor između Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i NUB-a BiH o nastavku finansiranja projekta implementacije sistema E-CRIS.

Također, predsjednik Savjeta za nauku ovog ministarstva akademik Rešid Hafizović će predstaviti i tematski Zbornik radova pod naslovom „Značaj nauke/znanosti u razvoju funkcionalnih znanja i vještina učenika i studenata“, čiji su izdavači NUB BiH i Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, saopćeno je.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo