Sport     | 27.04.2021. 14:36 |

Vujanović: Protiv Sparsa želimo nastaviti pobjednički niz na Pecari (VIDEO)

FENA Denis Leko

ŠIROKI BRIJEG, 27. travnja (FENA) - U derbiju prvog kola košarkaške Lige 6 za prvaka BiH Široki će u srijedu, 28. travnja, ugostiti OKK Spars.

Trener HKK Široki Damir Vujanović izjavio je kako očekuje da njegovi košarkaši Ligu za prvaka otvore pobjedom.

- Nakon dosta teške sezone došli smo do završnice i sigurno da će biti teško, igra se svaka tri dana, ukupno deset kola, a nakon toga ide play-off. Uspjeli smo se malo odmoriti, prošli tjedan smo dobro radili, imali smo malih problema s crijevnom virozom, ali smo ozdravili i za sutrašnju utakmicu konkuriraju svi - kazao je Vujanović na konferenciji za novinare.

Istaknuo je kako se dvije momčadi dobro poznaju te da očekuje zanimljivu i tešku utakmicu.

- Ove sezone s njima smo odigrali četiri susreta, a svaki je odlučen na jednu ili dvije lopte. O njihovoj kvaliteti ne treba puno trošiti riječi, samim ulaskom u finale ABA 2 lige i mogućnosti plasmana u prvu ABA ligu potvrdili su koliko su dobri - kazao je trener Širokobriježana.

U proteklih šest dana u završnici ABA 2 lige Spars je odigrao četiri utakmice, pa Vujanović očekuje kako bi umor protivnika mogao igrati značajnu ulogu na sutrašnjoj utakmici.

- Kod njih će sigurno biti prisutan umor, a mi ćemo to pokušati iskoristiti na najbolji mogući način. Na nama je da odigramo koncentrirano i agresivno, u punom intenzitetu, te tako dođemo do pobjede i održimo nepobjedivost na svome terenu koju smo imali kroz Ligu BiH - kazao je Vujanović.

U ovoj utakmici domaći košarkaši imat će podršku s tribina s obzirom da je u Zapadnohercegovačkoj županiji dopušten povratak gledatelja u dvorane. U prodaju je pušteno deset posto kapaciteta Pecare, odnosno 350 ulaznica.

- Povratak publike puno nam znači, i koristit će pogotovo našoj ekipi koja je dosta mlada, a rekao bih i malo neiskusna. Mi kroz cijelu sezonu igramo dosta agresivno, ima tu i uspona i padova, ali napravili smo dobar rezultat kroz Ligu BiH, nedostajale su nam jedna ili dvije pobjede da uđemo u play-off ABA 2 lige, ali nismo nezadovoljni nastupima - naglasio je Vujanović.

Dodao je kako je primarni cilj Širokog u ovoj sezoni osigurati nastup u ABA 2 ligi sljedeće sezone.

Košarkaš Širokog Mateo Čolak istaknuo je kako od svojih suigrača očekuje dobru energiju u pobjedu.

- S ekipom Sparsa igrali smo u više navrata kako prošle, tako i ove godine, uvijek su to bile zanimljive utakmice do zadnjeg trenutka, a isto nas očekuje i sutra. Imat ćemo svoje šanse, a jako bitna će biti naša energija i to kako ćemo ući u utakmicu - kazao je Čolak.

Mate Mandić također je optimističan i vjeruje u pobjedu svoje momčad:

- Prošlog tjedna trenirali smo dobro, bilo je malo zdravstvenih problema, ali dobro smo se odmorili i pripremili. Mislim da sutra sve ovisi o nama, nije uopće bitno tko je s druge strane, trebamo samo vjerovati u pobjedu i imati samopouzdanja, držati se dogovora, igrati taktički i agresivno, a tako će sutra i biti. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo.

Utakmica u dvorani Pecara igra se u srijedu od 17 sati.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/5778

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1WJhjCIrlDnljVpP49RUjSidymUgZcmqe?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana