Bosna i Hercegovina     | 27.04.2021. 15:29 |

Komisija podržala izmjene Zakona o javnim nabavkama BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. aprila (FENA) - Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojila je danas, u drugoj komisijskoj fazi, izmjene Zakona o javnim nabavkama BiH koje je predložilo Vijeće ministara BiH.

Članovi Komisije razmatrali su u prvoj komisijskoj fazi Prijedlog zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine, predlagača poslanika iz Kluba DF-a, ali su odgodili izjašnjavanje o njemu te zatražili od Kolegija Predstavničkog doma da ponovo zatraži mišljenje od Vijeća ministara BiH.

Usvojen je Godišnji izvještaj Centralne banke Bosne i Hercegovine za 2020. godinu te Izvještaj o aktivnostima Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine za 2020. godinu.

Na sjednici je usvojena i modificirana poslanička inicijativa poslanika Predraga Kojovića, Mirjane Marinković-Lepić, Aide Baručije i Damira Arnauta o formiranju centralnog nabavnog organa s ciljem optimizacije procesa javnih nabavki, postizanja ušteda i povećanja stepena odgovornosti u trošenju budžetskog novca u institucijama BiH.

Podržana je i inicijativa Vlatka Glavaša da se petnaestogodišnja plivačica Lana Pudar iz Mostara, koja je postavila najbolji rezultat u historiji bosanskohercegovačkog plivanja i drugi najbolji rezultat na svijetu u ovoj godini, adekvatno nagradi.

Inicijativa propisuje i da se Lani Pudar osiguraju novčana sredstva za pripreme i nastup na predstojećim olimpijskim igrama koje će biti održane u Tokiju, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta