Bosna i Hercegovina     | 27.04.2021. 15:22 |

Fondacija 'Proljeće' sprema i dostavlja iftare studentima u Tuzli

FENA Anisa Mahmutović

TUZLA, 27. aprila (FENA) - Fondacija „Proljeće“ već nekoliko godina u suradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Tuzli organizira iftare za studente iz studentskih domova Univerziteta u Tuzli.

- Prethodne godine su pokazale da to mnogo znači našim studentima pogotovu što se ti iftari održavaju za vrijeme vikenda kada nemaju organizirane iftare u svojoj menzi, tako da smo odlučili da i ove godine nastavimo s njihovom organizacijom. Obzirom da ove godine zbog epidemioloških razloga ne mogu biti realizirani kao prethodnih godina u prostorijama Fondacije, odlučili smo da im spremimo iftare i dostavimo u njihove domove. Iftari su uz podršku donatora spremljeni za sve postače, kojih je na jučerašnjem iftaru bilo 100. Ova aktivnost se planira nastaviti u toku ovog ramazana, ali i narednih godina, jer nam je to već postalo tradicionalno, uz nadu da će naredne godine ponovo biti u našim prostorijama - izjavila je za Fenu Almedina Hindija iz Fondacije 'Proljeće'. 

Pored organiziranja iftara, 'Proljeće' vrši stipendiranje učenika i studenata, organizira edukativne seminare i panel diskusije, te humanitarne akcije.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo