Bosna i Hercegovina     | 27.04.2021. 15:57 |

U Brčkom nastavljeno procesuiranje osumnjičenih iz akcije 'Klanac'

FENA Saopćenje

BRČKO, 27. aprila (FENA) - Pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH u ponedjeljak je na tom području sprovedena policijska akcija kodnog naziva Klanac u okviru koje je slobode lišen veći broj lica.

Nakon što danas budu predati tom tužilaštvu postupajući tužilac obavit će ispitivanje sedmorice osumnjičenih, i to T.H. kao organizatora grupe za organizirani kriminal i šest njenih pripadnika s područja Brčkog, saopćeno je iz brčanskog Tužilaštva.

Protiv organizatora i pripadnika ove organizirane grupe, koja je na području Brčko distrikta i Tuzlanskog kantona djelovala od 2018. godine, Tužilaštvo Distrikta vodi istragu za krivična djela organiziranog kriminala u vezi s neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Grupi za koju se sumnja da je s jasnom hijerarhijom i podjelom zadataka uspostavljena od strane T.H., kao pripadnici svjesno i voljno pristupili su R.A., M.S., M.E., T.A., Š.A., B.A., H.A., T.K., T.M., A.E. i drugo poznato im lice.

Oni su osumnjičeni da su u okviru grupe prometovali preko 90 kilograma narkotičkih sredstava, čije su značajne količine pronađene i oduzete tokom juče izvedenih pretresa na 22 lokacije.

Nakon što budu ispitani Tužilaštvo će u naredna 24 sata odlučiti o daljnjim mjerama prema osumnjičenima uključujući i podnošenje prijedloga za određivanje pritvora, navode iz Tužilaštva.

Kako ističu, tokom rada na ovom predmetu Tužilaštvo i Policija Distrikta ostvarili su uspješnu saradnju s Ministarstvom unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Kantonalnim tužilaštvom, odnosno Državnom agencijom za istrage i zaštitu i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana