Bosna i Hercegovina     | 27.04.2021. 15:53 |

Čondrić i Blair razgovarali o porastu obiteljskog nasilja u vrijeme pandemije

FENA Mario Loncar

LIVNO, 27. travnja (FENA) - Livanjski gradonačelnik Darko Čondrić sa suradnicima u utorak je primio u službeni posjet šefa terenskog ureda Misije OESS-a u Drvaru Christophera Blaira i službenicu iz Odjela za ljudska prava Slobodanku Radić. 

Tijekom sastanka razgovarano je o aktualnoj situaciji u gradu Livnu te suradnji jedinica lokalne samouprave s višim razinama vlasti. 

Poseban naglasak stavljen je na dosadašnje aktivnosti u sprječavanju porasta broja slučajeva nasilja u obitelji. 

Blair je istaknuo, kako je, nažalost, po saznanjima OESS-a i informacijama s terena, obiteljsko nasilje u porastu na širem području, i to posebno zbog trenutačne pandemije i njezinog utjecaja na obitelj. 

Kako bi se smanjilo obiteljsko nasilje, na sastanku je rečeno da je potrebno djelovati sa svih razina vlasti, u skladu s federalnim Zakonom o zaštiti od nasilja u obitelji.  

Kada je u pitanju gradska razina zaključeno je kako će u skorije vrijeme biti formirano koordinaciono tijelo za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji. 

Činili bi ga, između ostalih, predstavnici Centra za socijalni rad, Centra za mentalno zdravlje, policije, nevladinog sektora, te Gradske uprave. 

Oni bi koordinirali s timom na županijskoj razini, a zajedno bi poduzeli niz aktivnosti u smanjenju broja slučajeva vezanih za nasilje u obitelji. 

Gradonačelnik Čondrić je tijekom razgovora iskazao spremnost Grada Livna za osnivanje spomenutog tima kao i spremnost za sve vidove suradnje u skladu s ovlastima jedinice lokalne samouprave.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu