Kultura     | 28.04.2021. 07:37 |

Dodjela naučne i stručne literature univerzitetskim biobliotekama u FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. aprila (FENA) - Recentna izdanja naučne i stručne literature svim javnim univerzitetskim bibliotekama u Federaciji BiH bit će uručena danas u prostorijama Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke će, s ciljem poboljšanja bibliotečkog fonda javnih visokoškolskih ustanova u FBiH, ove godine dodijeliti ukupno 778 primjeraka, odnosno više od 80 različitih naslova enciklopedijske, naučne i visokoškolske literature, te časopisa.

Bit će potpisan danas i Ugovor između Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i NUB-a BiH o nastavku finansiranja projekta implementacije sistema E-CRIS.

Također, predsjednik Savjeta za nauku ovog ministarstva akademik Rešid Hafizović će predstaviti i tematski Zbornik radova pod naslovom "Značaj nauke/znanosti u razvoju funkcionalnih znanja i vještina učenika i studenata“, čiji su izdavači NUB BiH i Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, saopćeno je iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta