Bosna i Hercegovina     | 28.04.2021. 09:35 |

USK: Uhapšen policijski službenik zbog distribucije narkotika

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 28. aprila (FENA) - Pripadnici Agencije za istragu i zaštitu - SIPA po nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK) uhapsili su policijskog službenika, koji se sumnjiči za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

"Policijski službenik - samostalni istražitelj Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP-a USK) inicijala A.K. lišen je slobode po nalogu Kantonalnog tužilaštva USK zbog postojanjanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. U prethodnom periodu provođene su posebne istražne radnje temeljem kojih je dokumentirano da se ovaj samostalni istražitelj inače bavi distribucijom narkotičkih sredstava, a prilikom pretresa kod njega je pronađena veća količina narkotika", izjavila je Senka Delić iz Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Potvrđeno je i kako će osumnjičena osoba nakon kriminalističke obrade biti predano Kantonalnom tužilaštvu USK, kada će postupajući tužilac nadležnom sudu podnijeti prijedlog o određivanju pritvora.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo