Stranačke aktivnosti     | 28.04.2021. 10:06 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

 

Stanić: Sankcionisati i funkcionere vlasti koji su kršili epidemiološke mjere

Pravni timovi opozicije na zajedničkom sastanku, moraju razmotriti sve dosadašnje slučajeve nepoštovanja epidemioloških mera, naročito, kada se radilo o licima koja su obavljala, ili još obavljaju odgovorne dužnosti čime je došlo do uznemirenja javnosti, poslana pogrešna poruka oko poštovanja mjera što djelo čini kvalifikovanim – istakao je dr Slobodan Stanić, predsjednik Odbora za zdravstvo SDS reagujući na informaciju da će Draško Stanivuković biti saslušan u policiji zbog kršenja epidemioloških mjera.

Stanić je naglasio da različiti aršini policije i tužilaštva kada je u pitanje kršenje epidemioloških mjera daju za pravo tumačenju selektivnosti i to po političkoj liniji.

„Isto tako je potrebno utvrditi sve slučajeve nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, zadokumentovati predmetna djela i podnijeti prijave nadležnim organima u svim predmetnim slučajevima. Nakon podnošenja prijava potrebno je pratiti postupanje po istima do konačnog zakonskog epiloga. Podsjećam da je prošle godine zabilježeno više slučajeva korona žurki u režiji najistaknutijih funkcionera vlasti, od državnih ministara i zamjenika ministara do načelnika opština, a da ni policija ni tužilaštva nisu preduzeli korake da se ovi ljudi sankcionišu“ – poručio je Stanić

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom