Bosna i Hercegovina     | 28.04.2021. 13:30 |

Hrizostom: Osim brige za sebe i zdravlje najbližih, pomozimo i drugima (VIDEO)

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 28. aprila (FENA) - Mitropolit dabrobosanski Hrizostom uputio je danas iz sjedišta Mitropolije u Sarajevu, vaskršnju poruku uz isticanje važnosti brige za drugoga, posebno u ovo vrijeme pandemije.

- Osim primarne brige za svoje i zdravlje naših najbližih, jednako vodimo računa da pomognemo i drugima. Da im, koliko to možemo, pomognemo da što lakše prođu ovo teško vrijeme kušanja, stradanja i borbe za život. Apelujemo da se vakcinišete, time pomognete sebi i drugima, svima zajedno da pobijedimo ovu pošast 21. vijeka - naglasio je.   

Vaskrs je hrišćanski praznik koji simbolizira pobjedu života nad smrću, dobra nad zlom. Proslavi Vaskrsa prethodi priprema višenedjeljnim postom. Pravoslavni vjernici najprije je počinju u hramovima, okupljeni u zajednici na Svetoj liturgiji, čiji vrhunac predstavlja pričešćivanje - sjedinjenje s Bogom.

Proslava Vaskrsa nastavlja se u krugu porodice, gdje posebnu radost (naročito djeci) predstavlja tucanje šarenim vaskršnjim jajima. Šareno jaje predstavlja samu simboliku Vaskrsa. Јaje je simbol rađanja života.

Vaskrs je u nedjelju - 2. maja. Taj praznik slavi se tri dana, tokom kojih se pravoslavci pozdravljaju sa Hristos vaskrse, uz otpozdrav - Vaistinu vaskrse.

Vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista najstariji je hrišćanski praznik i praznuje se još od prvih vremena hrišćanstva.

Pogledajte https://fena.ba/video/5787/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1D71E_WrtxKuhuZ0vmU4cecymcnHYTZZu?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije