Stranačke aktivnosti     | 28.04.2021. 16:13 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Datum: 28.4.2021.
Svim medijima

Radović: Dio poreza na dobit vratiti lokalnim zajednicama

Dio poreza na dobit Vlada RS treba da vrati u budžete opština jer su upravo lokalne samouprave zaslužne za privlačenje brojnih invesiticija stvaranjem pozitivnog poslovnog ambijenta – istakao je danas Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS tokom diskusije o Nacrtu zakona o strateškom planiranju i upravljanju razvojem u Republici Srpskoj.

Radović je kazao da je na osnovu poreza na dobit u prošloj godini Vlada RS prikupila nekih 180 miliona KM i kad bi se od tog iznosa lokanim zajednicama vratilo 10% ili 18 miliona, to bi za njih bila značajna sredstva koja bi mogli da iskoriste za razvoj.

„Jednim centralističkim pristupom kada su u pitanju investicije, Vlada RS pokušava da potpuno kontroliše lokalne samouprave što svakako nije dobro“ – kazao je Radović.

Zamjenik predsjednika SDS je naglasio da je u poslednjih 10 godina Vlada RS predlagala mnogo strategija razvoja ali da su učinci tih strategija bili veoma mali.

„Važan nosilac razvoja svakako treba da budu i javna preduzeća jer je njihovo uspješno poslovanje na teritoriji neke opštine važno za tu lokalnu samoupravu. Konkretno Buk Bijela i Gornji Horizonti, projekti u čiji razvoj treba da bude uloženo oko 300 miliona KM investicija. Nažalost, Vlada RS je svojim poslednjim zaduženjem dugoročno prilično zakočila mogućnost investicija i time usporila razvoj Republike Srpske“ – kazao je Radović.

Sektor za
politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom