Sport     | 29.04.2021. 09:27 |

Rukometaši BiH danas u Bugojnu dočekuju Njemačku

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 29. aprila (FENA) - Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Bugojnu protiv selekcije Njemačke igra pretposljednji susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

Samo tri dana kasnije bh. rukometaši će kvalifikacioni ciklus završiti gostovanjem u Grazu protiv Austrije. 

Selektor Ivica Obrvan očekuje da bh. tim u ova dva odlučujuća susreta izbori nastup na EP. 

- Njemačka dolazi u najjačem sastavu i sigurno je favorit. Sam dolazak u tom sastavu pokazuje njihove ambicije. Želimo da ostanemo na tragu posljednje utakmice, da damo zadnji atom snage. Pozitivan rezultat bi nas odveo na EP. Moramo razmišljati i o utakmici protiv Austrije. U reprezentaciji je atmosfera dobra. Malinović ima mali problem, ali se nadam da će biti spreman za meč protiv Njemačke - kazao je Obrvan.

Navodi da su igrači upoznati o raznim kalkulacijama koje naš tim vode na EP, ta da je sportu sve moguće.

- Dosta faktora odlučuje. Moramo da damo svoj maksimum, da vodimo računa o sitnicama i budemo vrlo oprezni. Jako će biti bitna gol razlika - rekao je hrvatski stručnjak.

Kapiten Mirsad Terzić  kazao je da gosti dolaze u najjačem sastavu, čime su pokazali koliko ozbiljno shvataju predstojeću utakmcu, iako su ranije izborili nastup na EP s maksimalnim učinkom.   

- Njemačka je favorit protiv svake reprezentacije. Volim što su u punom sastavu. Oni imaju 40 igrača i ništa ne znači ako izvrše par izmjena. Ima dosta kalkulacija oko odlaska na EP, ali ne razmišljamo o tome. Ulazimo maksimalno u utakmicu, svi će dati svoj maksimum. Njemačka je tu da pokaže da je favorit, a mi da pokažemo da smo kvalitetni - kazao je Terzić. 

U Drugoj grupi kvalifikacija vodi Njemačka sa maksimalnih osam bodova, BiH je druga sa četiri boda, dok Estonija i Austrija imaju po dva boda.

Plasman na EP izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane ekipe. 

Pretposljedenji susret Druge kvalifikacione grupe Bosna i Hercegovina - Njemačka igra danas od 16.10 sati u dvorani Kulturno sportskog centra u Bugojnu.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom