Stranačke aktivnosti     | 29.04.2021. 10:05 |

Saopćenje za javnost Srpske demokratske stranke

FENA Saopćenje

Radović: SNSD zloupotrebljava institucije kako bi napakostio Stanivukoviću

Srpska demokratska stranka najoštrije osuđuje zloupotrebu institucija Republike Srpske za političke obračune protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, poručio je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS.

On kaže da je SNSD kako bi se građanima Banjaluke osvetio za poraz i kako bi napakostio gradonačelniku u borbi protiv njega, pored skupštinske većine, angažovao Radio televiziju Republike Srpske, JP Putevi RS i MUP RS.

„Kada je propao scenario o tzv. bubici vlast se dosjetila da gradonačelnika Banjaluke okrivi za kršenje epidemioloških mjera prilikom njegovog obraćanja ugostiteljima koji su protestvovali zato što im je uskraćeno pravo na rad. Očito da je odgovornost za primjenu epidemioloških mjera selektivna, jer postoje brojni primjeri kršenja istih od strane vladajuće strukture“, rekao je Radović.

Navodi da je žalosno i mučno postalo gledati kako vladajuća elita koristi sva raspoloživa sredstva, uključujući i institucije kako bi napakostili legalno izabranom gradonačelniku.

„Primjetno je da je gradonačelnik Banjaluke, trn u oku vlasti, jer građani prepoznaju njegov pošten i predan rad koji je javan i u njihovom interesu“, istakao je Radović.

On je poručio da SDS najoštrije osuđuje korišćenje institucija za političke obračune i da upozorava vlast da se ovo ponašanje neće moći još dugo tolerisati.

„Ukoliko se nastavi demonstracija i upotreba moći koju su pojedinci prigrabili koristeći poluge vlasti i opozicija će se morati organizovati koristeći demokratske metode i sredstva za borbu protiv ovakve vlasti. Ova vlast je bahata, nepravedna, ne vodi računa o interesima naše društvene zajednice i sigurni smo da će građani dati punu podršku opoziciji koja ima viziju bolje, ljepše i pravednije Republike Srpske“, naveo je Radović.

On je poručio da je nedopustivo da sve procese u Republici Srpskoj kontroliše Centralni komitet SNSD-a i uputio poziv intelektualcima u RS da dignu svoj glas protiv ovakvog stanja.

„Pozivamo intelektualce da progovore i da izađu iz svog komoditeta, jer upravo njihova pozicija u društvu ne dozvoljava ćutanje. Pozivamo i narodne poslanike iz ostalih stranka koji čine vladajuću većinu da konačno počnu glasati u interesu građana koji su ih izabrali, a ne u interesu Centralnog komiteta SNSD-a, koji kontroliše sve procese u Srpskoj sa 29 poslanika u NSRS koja broji 83 poslanika“, rekao je Radović.

On kaže da je svima jasno da se Srpska destabilizuje tako što se urušavaju institucije, zato što zakon nije jednak za sve i zbog toga što se ona enormno zadužuje bez jasnog plana i vizije.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo