Bosna i Hercegovina     | 29.04.2021. 15:04 |

Unapređenje kapaciteta institucija civilne zaštite u BiH (VIDEO)

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. aprila (FENA) - Otpravnica poslova Ambasade SAD-a u BiH Ellen Germain danas je na ceremoniji održanoj u kompleksu američke ambasade u Sarajevu, uručila vrijednu donaciju predstavnicima institucija za civilnu zaštitu u BiH, koja će dalje unaprijediti kapacitete ovih institucija da osiguraju zaštitu i pruže pomoć građanima BiH.

Evropska komanda Vojske Sjedinjenih Država (EUCOM), putem Ureda za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade SAD-a, financirala je nabavku tri prilagođena komandna vozila, a ukupna vrijednost ove donacije je oko 450.000 dolara.

Danas su ova vozila uručena predstavnicima Federalne uprave civilne zaštite FBiH, Republičke uprave civilne zaštite RS i Odjeljenju za javnu bezbijednost Vlade Brčko distrikta BiH. 

Kako je navedeno, ova vozila koristiće se kao mobilne komandne stanice sa širokim spektrom primjena - kao odgovor na katastrofe, odgovor na situacije koje uključuju opasne materije, spasilačke akcije i kao podrška timovima za uklanjanje eksplozivnih sredstava.

Zahvaljujući ovim vozilima, institucije koje pružaju civilnu zaštitu biće u mogućnosti bolje i brže odgovoriti u slučajevima katastrofa, prevozeći osoblje i opremu i postavljajući komandne stanice bilo gdje u Bosni i Hercegovini.  

Ova donacija još jedan je primjer velike posvećenosti i ulaganja Sjedinjenih Država u Bosnu i Hercegovinu i njenu budućnost, saopćeno je iz američke ambasade u Sarajevu.  

Pogledajte https://fena.ba/video/5794

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/12--Igg9aFtwXp1u-SmMIekRQxIir3yAO?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo