Bosna i Hercegovina     | 29.04.2021. 14:30 |

Vlada SAD-a donirala komandna vozila institucijama civilne zaštite u BiH

FENA Saopćenje

BRČKO/SARAJEVO, 29. travnja (FENA) - Europsko zapovjedništvo Vojske Sjedinjenih Država (EUCOM), putem Ureda za obrambenu suradnju (ODC) Veleposlanstva SAD-a, financiralo je nabavku tri prilagođena komandna vozila ukupne vrijednost oko 450.000 dolara.

Danas su ta vozila uručena predstavnicima Federalne uprave civilne zaštite FBiH, Republičke uprave civilne zaštite RS i Odjeljenju za javnu sigurnost Vlade Brčkog na ceremoniji održanoj u kompleksu američkog veleposlanstva, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

Donaciju je predstavnicima civilne zaštite uručila otpravnica poslova Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu Ellen Germain.

Donirana vozila koristit će se kao mobilne komandne stanice sa širokim spektrom primjena - kao odgovor na katastrofe, odgovor na situacije koje uključuju opasne materije, spasilačke akcije i kao podrška timovima za uklanjanje eksplozivnih sredstava.

Zahvaljujući ovim vozilima, institucije koje pružaju civilnu zaštitu bit će u mogućnosti bolje i brže odgovoriti u slučajevima katastrofa, prevozeći osoblje i opremu i postavljajući komandne stanice bilo gdje u Bosni i Hercegovini.

Šef Odjeljenja za javnu sigurnost Bogdan Bratić zahvalio je američkom veleposlanstvu na donaciji, istaknuvši kako će vozila unaprijediti kapacitete domaćih institucija, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo