Bosna i Hercegovina     | 30.04.2021. 11:51 |

Čović: Neka nam svima uskrsnuće Kristovo bude nada i utjeha

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović čestitao je Vaskrs mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, episkopima, svećenstvu, monaštvu i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve u BiH.

- Vaše visokopreosveštenstvo, u povodu proslave najradosnijeg pravoslavnog blagdana Kristova uskrsnuća Vama osobno, preosvećenim episkopima, svećenstvu, monaštvu i svim vjernicima Srpske pravoslavne Crkve u Bosni i Hercegovini upućujem svoje iskrene čestitke, uz želju da predstojeće presvete blagdanske trenutke proslavite u ozračju mira, zdravlja, radosti i obiteljskog zajedništva.

Vaskrs je radosna vijest za sve, jer je u Isusovom uskrsnuću život pobijedio smrt. Taj blistavi dan pobjede, koji se opire beznađu, iznova nas podsjeća da nismo sami i da uskrsli Krist kroči uz nas na našim životnim stazama, potičući nas na solidarnost i suradnju, uzajamno poštovanje i toleranciju, kao put istinskoga življenja.

Stoga, neka nam svima uskrsnuće Kristovo bude nada i utjeha, a svakom čovjeku dobre volje neka podari duhovnu energiju i snagu da se spremno suoči sa svim poteškoćama i kušnjama svakodnevice.

Sretan i blagoslovljen Vaskrs - navodi se u čestitki Dragana Čovića, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'