Bosna i Hercegovina     | 30.04.2021. 13:03 |

Općina Novi Grad - Uskoro radovi na sanaciji i rekonstrukciji ulice Adema Buča

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Sanacija i rekonstrukcija dijela ulice Adema Buča dužine oko jednog kilometra, koja je zbog nepostojanja infrastrukture za odvodnju izostavljena prilikom rekonstrukcije koja je rađena 2014., trebala bi početi vrlo brzo.

Ozvaničeno je to današnjim potpisivanjem ugovora za dovršetak rekonstrukcije te saobraćajnice koji su potpisali načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, direktor Direkcije za puteve KS Salmir Kovač i direktorica firme "Orman" Bedrija Hodžić.

Uvjeti za rekonstrukciju saobraćajnice stečeni su nakon što je Općina Novi Grad prošle godine završila sistem separatne kanalizacije u ulici Smaila Šikala, na koji će se moći priključiti odvodnja s ulice Adema Buča.

 

Projekt rekonstrukcije saobraćajnice u ulici Adema Buča obuhvata i izgradnju potpornih zidova, drenaža, odvodnje, kao i saobraćajne signalizacije.

Nakon što je sam projekt izrađen, pribavljena građevinska dozvola, potpisam okvirni sporazum između Općine i Direkcije, te ugovor o izvođenju radova i izabran nadzor na izvođenjem radova, radovi na sanaciji i rekonstrukciji saobraćajnice trebali bi početi vrlo brzo, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom