Stranačke aktivnosti     | 30.04.2021. 13:33 |

Saopćenje za javnost GDS-a BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik GDS BiH Ibrahim Spahić uputio je čestitku radnicima ,penzionerima i nezaposlenim povodom Prvg maja Međunarodnog dana rada.

U čestitkama ističe:i

"Sretan Vam Prvi maj Međunarodni dan rada!

Želim dobro zdravlje i osrvarenje svojih sloboda ,interesa i potreba.

Umrežite se na novi način i promjenite snagom svoga radnog skustva i znanjem novih generacija uslove svog života u BiH.Dignite svoj glas tako da se Vaše poruke poslodavcima i vlasti dobro razumiju i slušaju.Tražite učešće u svim medijima svojih autentičnih zastupnika. Svojim ličnim primjerima iz stvarnosti pokažite da oni koji se u Vaše ime obraćaju javnosti kao "podobni" svim politiziranim strukturama društva i instrumentaliziranog državnog aparata .

Vi znate da imate moč da ne dozvolite da Vaš rad i život bude predmet pažnje u društvu samo u vremenu od izbora do izbora. Znaju to i poslodavci, zna to i vlast i zato zahtjevajte da se Vaši bosanskohercegovacki sindikati ujedine I i opravdaju svoje postojanje jasnim programom i akcijama u najboljoj tradiciji sindikalne borbe koju baštine. Djelujte odlučno i tražite da sindikati budu Vaši predstavnici u socijalnom dijalogu sa predstavnicima poslodavca i vlasti osiguraju poštovanje Vasih prava i pokažite da ste dio savremenih stvaralaca u Evropi i svijetu, više nego iko drugi. Svojim inovativnim radom podizali ste "Energoinvest" i "Unis" ,"UPI" i mnoge druge svjetske kompanije. Danas možete da ,u vremenu novih tehnologija, obnovite zemlju i stvorite kompanije koje će biti na ponos Vama i Vašoj zemlji jer se svaki radnik ,svih struka i nivoa obrazovanja, na tržištu radne snage potvrđuje svojim izuzetnim radom u Evropi i svijetu ćiji ste dio.Organizujte se!

PRES GDSBiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom