Bosna i Hercegovina     | 30.04.2021. 14:16 |

Ministar Drljača i Dervo Sejdić o sistemskom unapređenju položaja Roma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača primio je u posjetu predsjednika Romskog informativnog centra – "Kali Sara" Dervu Sejdića, a tema razgovora bila je položaj Roma u Federaciji BiH.

Sagovornici su razmatrili mogućnosti i modalitete koji bi unaprijedili proces integracije Roma u društvo kroz programe zapošljavanja.

Sejdić je informirao ministra o činjenici da se romska populacija u BiH i dalje nastavlja suočavati sa problemom nezaposlenosti, stambene nezbrinutosti te slabo uključenje djece u proces obrazovanja.

Ministar Drljača istakao je potrebu Federacije BiH da se kroz poboljšanu socijalnu skrb kao i obrazovanje romska zajednica konačno dovede u ravnopravan položaj, što trenutno nije slučaj.

Sagovornici su se usaglasili da će u budućem periodu intenzivirati saradnju, a u cilju pobošljanju svih položaja romske zajednice u FBiH.

Sejdić je tom prilikom uputio ministru Drljači poziv da posjeti Romski informativni centar – "Kali Sara", što je ministar sa zadovoljstvom prihvatio, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.                         

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo