Bosna i Hercegovina     | 30.04.2021. 17:00 |

Evropski pokret u BiH nastavlja diplomatske aktivnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Evropski pokret u BiH je nakon online konferencija sa visokim predstavnikom Valentinom Inzkom, šefom EU misije u BiH Johanom Sattlerom, ambasadama Francuske, Slovenije, Austrije i drugih država, nastavio redovne konsultacije i razgovore sa predstavnicima diplomatskog i institucionalnog kora u BiH.

Tako je delegacija Evropskog pokreta u BiH, koju su sačinjavali predsjednik Predrag Praštalo, potpredsjednica Azra Pašalić i koordinator u EPBiH za mlade Anto Kelavić, imala susret sa ambasadoricom Njemačke Marget Uebber, kojom prilikom su joj prezentirali svoj godišnji program aktivnosti do kraja 2021.godine.

Uebber je istakla značaj djelovanja organizacija civilnog društva, te pohvalila namjeru Evropskog pokreta da u narednom periodu pokrene niz aktivnosti, koje su od interesa i značaja za BiH.

Ambasadorica je prihvatila poziv delegacije EP-u BiH da se  razgovori intenziviraju, tako da bi se uskoro trebala organizirati online konferencija, gdje bi ambasadorica Uebber imala priliku da se upozna sa članovima Predsjedništva Evropskog pokreta, koji broji 17 članica i članova iz cijele BiH, saopćeno je iz EP u BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana