Bosna i Hercegovina     | 01.05.2021. 10:29 |

Tegeltija: Prvi maj povod za ponovnu afirmaciju rada, pravde i solidarnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. maja (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija čestitao je radnicima, sindikatima i građanima u Bosni i Hercegovini 1. maj - Međunarodni praznik rada.

- U ime Vijeća ministara BiH i u svoje ime, čestitam svima Međunarodni praznik rada, koji i ove godine obilježavamo u vrijeme globalne pandemije uzrokovane virusom korona.

Više nego ikada danas je potrebno pokazati i pružati solidarnost, humanost i kolegijalnost, ali i ne zaboraviti simboliku praznika Prvog maja.

Međunarodni praznik rada podsjeća nas na istorijsku borbu za radnička prava i neka bude povod za ponovnu afirmaciju rada, pravde i solidarnosti kao civilizacijskih vrijednosti koje vode napretku društva.

Prioritet Vijeća ministara je provođenje reformi, u skladu sa ustavnim nadležnostima, s ciljem unapređenja poslovnog ambijenta kako bismo sačuvali postojeća i omogućili otvaranje novih radnih mjesta. Nadam se da ćemo svi, u ovom teškom periodu pandemije, ostati privrženi razvoju socijalnog dijaloga kako bi što prije došlo do ekonomskog oporavka zemlje.

Pozivam sve građane  da se  i u vrijeme praznika pridržavaju mjera nadležnih organa o zaštiti kako bismo se što prije vratili ekonomskim temama i stvorili uslove da svaki radnik može dostojanstveno živjeti od svog rada - navodi se u Tegeltijinoj čestitki, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'