Stranačke aktivnosti     | 01.05.2021. 10:35 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Reakcija Asocijacije priređivača igara na sreću, na inicijativu SDA o uvođenju PDV-a kladionicama, direktna je potvrda da tzv.“kladioničarski lobi“ misli da može biti iznad države.

 

Pokušaj da se političkim strankama i zastupnicima u Parlamentu BiH koje su izabrali građani određuje šta je „dopustivo“ a šta nije, to jasno potvrđuje. Ne smije se dozvoliti da grupa bahato bogatih kladioničara bude iznad Parlamenta BiH, državnih institucija i iznad interesa građana.

 

Način na koji je „kladioničarski lobi“ intonirao svoje saopćenje jasno ukazuje da u najvećoj mjeri upravo taj lobi finansijski stoji iza medijskog produciranja afera usmjerenih protiv SDA, upravo zbog našeg dugogodišnjeg insistiranja na adekvatnom oporezivanju.

 

Jasno je da kladioničari u političkim krugovima imaju svoje lobiste, ali vjerujemo da je došlo vrijeme kada će izabrani predstavnici građana u Parlamentu BiH ispraviti nevjerovatnu anomaliju u Zakonu po kojoj se PDV plaća na dječiju hranu, lijekove, hljeb i mlijeko, na školski prirbor, ali se ne plaća na igre na sreću.

 

Frapantan je podatak da su kladionice samo u Federaciji BiH za posljednjih pet godina ostvarile promet od oko osam milijardi KM, plativši za to tek simbolicne iznose kroz direktno oporezivanje. 

 

Raznim malverzacijama i korištenjem uticaja na političke stranke, bogati vlasnici kladionica su u tom periodu uskratili federalni budžet za iznos viši od 600 miliona KM.

 

Zbog toga će SDA nastaviti da inicira izmjene zakona i na drugim nivoima vlasti, kako bi kladionice konačno bile pravično oporezovane.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo