Bosna i Hercegovina     | 02.05.2021. 16:14 |

Za Dan Općine Stari Grad svečano otvoren rekonstruisani Vrtić “Bulbuli”

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. maja (FENA) - Poslije više od 25 godina od njegovog razaranja tokom agresije na  glavni grad, danas je svečano otvoren rekonstruisani vrtić “Bulbuli” na Bistriku.

Općina Stari Grad upriličila je otvaranje vrtića na jedan od najznačajnijih datuma u historiji ove lokalne zajednice, 02. maj, Dan Općine.

Radi se o zajedničkom projektu Općine Stari Grad i Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo vrijednom skoro million KM. Zahvaljujući novom, potpuno opremljenom vrtiću, od septembra će JU”Djeca Sarajeva” moći primiti još 80 polaznika vrtića.

Obnovljeni vrtić su otvorili općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić i ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović, a pridružili su im se i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i dopredsjedavajući OV Stari Grad Malik Garibija u čijem je mandatu ministra za socijalni rad KS ovaj projekat dogovoren.

 U općini Stari Grad do sada su djelovala samo tri javna vrtića Biseri, Bajka i Pčelica i u svaki od njih Općina Stari Grad uložila je značajna finansijska sredstva za obnovu objekata i izgradnju dječijih igrališta.

Opredjeljenje općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića, kako je saopćeno iz te općine, da osigurava što bolje uslove najmlađima u Starom Gradu ogleda se i u tome što je u prethodnih dvanest godina sagrađeno 13 potpuno novih dječijih igrališta te su obnovljeni svi školski sportski tereni.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu