Bosna i Hercegovina     | 03.05.2021. 13:08 |

Lučić: Medijski radnici neadekvatno plaćeni za stresno i opasno zanimanje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. maja (FENA) - Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloš Lučić uputio je čestitku medijskim radnicima povodom 3. maja - Svjetskog dana slobode medija.

- Oni rade u teškim uslovima, a posebno sada u vrijeme pamdemije koronavirusa kada su nam pouzdane, provjerene i istinite informacije od životne važnosti. Uz sve to medijski radnici su neadekvatno plaćeni za često stresno i opasno zanimanje. Medijske slobode susreću se sa mnogim izazovima, a znamo da je sloboda medija ključni stup demokratije na kojoj se grade društva u kojima se poštuju prava i slobode - kazao je ministar.

Istakao je da je odgovornost svih da zaštite slobodu medija i preduzmu sve što je u njihovoj moći da se omogući novinarima da obavljaju posao profesionalno i objektivno u okruženju koje nije ispunjeno strahom i zastrašivanjem.

- Jer bez toga nema slobode medija, nema istinitih i provjerenih informacija na osnovu kojih građani mogu donositi odluke i tražiti svoja prava. Samo tako možemo očuvati mir i demokratiju. Neka novinari nastave da tragaju za istinom, ali im je neophodno osigurati bolje i sigurnije uslove za rad jer njihova odlučnosti i hrabrost su inspiracija za sve nas - navodi se u čestitki ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloša Lučića. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta