Sport     | 03.05.2021. 15:40 |

Umčević čestitao plasman reprezentacije BiH na Prvenstvo Evrope

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. maja (FENA) - Reprezentacija Bosne i Hercegovine, kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije, uspjela je da se plasira na Prvenstvo Evrope koje će naredne 2022. godine biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj.

Tim povodom, čestitku je uputio predsjednik Rukometnog saveza RS Marinko Umčević.

- Želio bih ovom prilikom da čestitam igračima na izborenom plasmanu na Prvenstvo Evrope, jer su oni i najzaslužniji za ovaj veličanstven uspjeh. Osim toga čestitka ide i na račun selektora Ivice Obrvana kao i njegovog stručnog štaba. Treba reći da su svi oni dali maksimum kako bi se reprezentacija BiH ponovo našla na velikoj smotri - navodi Umčević.

Istovremeno, ističe kako je ovo za vrijeme njegovog mandata drugi put uzastopno da je izboreno učešće na šampionatu Starog kontinenta, "što je svakako velika stvar za rukometni sport na ovom prostorima".

- Uspjeh dobija još više na težini kada se zna da je ostvaren u teškim uslovima, jer Savez i dalje funkcioniše bez poreskog broja, što nije zabilježeno nigdje u svijetu...Pred nama je sada veliki posao, jer prvo moramo produžiti saradnju sa selektorom Ivicom Obrvanom koji je reprezentaciju preuzeo na tri mjeseca i kamo sreće da smo ga ranije angažovali...Konačno očekujem i pomoć države BiH od koje u posljednjih pet godina nismo dobili ni jednu marku - navodi, između ostalog, Umčević.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta