Bosna i Hercegovina     | 03.05.2021. 15:22 |

DHN u BiH: Mnogi se mediji suočavaju s pritiskom ekonomske krize

FENA Saopćenje

MOSTAR, 3. svibnja (FENA) - Društvo hrvatskih novinara u BiH (DHN u BiH) ocijenilo je u ponedjeljak, povodom Svjetskog dana slobode medija, kako se mnogi mediji suočavaju s pritiskom ekonomske krize i prijetnjama opstanku.

- Pandemijom otežana gospodarska situacija utjecala je i na rad medija i medijskih profesionalaca. Iako se događaju i fizički napadi na novinare, sada sve više ekonomski pritisak utječe na medijske slobode. Mnogi mediji se suočavaju s pritiskom ekonomske krize i prijetnjama opstanku. Mnogi mediji morali su u pandemijskoj godini prilagođavati situaciju, smanjiti broj ljudi, obim posla zbog udara krize koja izravno utječe na poslovanje - priopćili su iz Društva hrvatskih novinara u BiH.

Podsjećaju i na važnost profesionalnog medijskog izvješćivanja u vrijeme korona-krize.

- Profesionalni novinari i ostali medijski djelatnici, medijske kuće i profesionalne udruge, ponosni su na značajan doprinos svojim djelovanjem u informiranju javnosti, posebno u prvim mjesecima pandemije kao i sada prenoseći sve informacije s ciljem smirivanja stanovništva i pomoći mjerodavnim institucijama u sprječavanju širenja zaraze koronavirusom.

Želja nam je da se novinarstvo kao profesija u BiH počne više cijeniti i dobije zasluženi status. Novinarima informacije u cilju objektivnog i istinitog informiranja trebaju biti dostupne i svi zajedno trebamo raditi na tome da bh. društvo u cjelini profunkcionira - kaže se u priopćenju Društva hrvatskih novinara u BiH koje je svim novinarima i novinskim djelatnicima zaželjelo sretan Svjetski dan slobode medija, uz želju da u svom radu uspiju pomaknuti granice pozitivnih vrijednosti i učine korake za dobro cjelokupne zajednice i društva u BiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta