Sport     | 04.05.2021. 08:33 |

'Vježbajmo zajedno' - besplatne grupne vježbe za mostarske studente

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4. svibnja (FENA) - Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru podržao je projekt "Vježbajmo zajedno" koji je osmišljen kao program besplatnih grupnih oblika vježbanja za studente mostarskog sveučilišta, a održavat će se dva puta tjedno na "Trimuši" u Mostaru. 

Kako se navodi u najavi, u izazovnim vremenima pandemije koronavirusa veliki broj sportsko-rekreativnih aktivnosti studenata Sveučilišta u Mostaru u zatvorenim prostorima je onemogućen što je rezultiralo smanjenjem tjelesne aktivnosti.

 - Tjelesno vježbanje ima nezamjenjivu ulogu u očuvanju fizičkog i psihičkog zdravlja. Pored toga, redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću podići će osobnu razinu energije studenta, poboljšati raspoloženje i koncentraciju. Navedeno će omogućiti studentima kvalitetniji studentski život i lakše savladavanje studentskih obaveza. Također ne treba izostaviti i socijalni faktor kao aspekt druženja koje omogućuje opuštena atmosfera vježbanja u prirodi na otvorenom uz zadržavanje fizičke distance - priopćili su organizatori.

 Sam program, koji će se održavati dva puta tjedno, voditi će studentice završnih godina studija kineziologije Sveučilišta u Mostaru.

 Na početku i na kraju programa biti će organizirano testiranje aerobnih kapaciteta te će svi studenti imati uvid u svoje rezultate i napredak po završetku programa.

 Pored toga, prigodnim nagradama nagraditi će se studenti koji budu najredovitiji tijekom održavanja vježbi.  

 Program je podržao Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru i bit će potpuno besplatan za sve zainteresirane studente.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo