Sport     | 04.05.2021. 12:12 |

Kevelj: Nogometni teren je mjesto gdje se trebaju dokazivati jači (VIDEO)

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 4. svibnja (FENA) - U povodu predstojeće utakmice 29. kola m:tel Premijer lige BiH između HŠK "Zrinjski" – FK "Velež" koja se igra 8. svibnja na Stadionu pod Bijelim brijegom, u utorak je u organizaciji Sportskoga saveza Grada Mostara održan zajednički sastanak predstavnika navedenih klubova, Grada Mostara i Policijske uprave Mostar.

Na sastanku se razgovaralo o sigurnosnim aspektima utakmice, a sudionici sastanka pozvali su sve navijače i simpatizere oba kluba da s dostojanstvom navijaju za svoj klub.

- Svaki gradski derbi, osim sportskoga dijela, nažalost, nosi i onaj nesportski koji se nekad otrgne kontroli, ali nadamo se da će i ovaj, kao i prethodna četiri, završiti bez incidenata - poručio je predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj.

Dodao je kako je nogometni teren mjesto gdje se treba dokazivati tko je jači i kvalitetniji te da to nikako ne bi trebala biti ulica.

- Na ranijem sastanku s policijskim agencijama dobili smo uvjerenja da će sve proći u najboljem redu, u što i sami vjerujemo, tako da se i nakon ovog derbija priča o rezultatima igre, a nikako o neželjenim situacijama - ustvrdio je Kevelj.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić ovim je putem pozvao sve navijače da isprate gradski derbiji u subotu u sportskom duhu.

- Mislim da su navijačke skupine, kao i uprave klubova dovoljno mudri i razboriti da derbi ne ostavi gorčinu, nego da to bude lijep sportski događaj u kojem će bolji pobijediti – poručio je gradonačelnik.

Pozitivnu priču iz Mostara nakon derbija poželio je i predsjednik Gradskoga Vijeća Mostara Salem Marić.

- Želimo poslati pozitivnu priču iz Mostara s gradskog derbija u kojem se prvi puta dva premijerligaša bore za izlazak u Europu, a da mi, građani Mostara, pokažemo veliku razinu razumijevanja sportskoga duha - poručio je Marić.

Predsjednik FK "Velež" Šemsudin Hasić ocijenio je kako je zamoljena i policija da uradi sve što je u njenoj moći da se preduprijede svi planovi "nekih grupa" kojima je za cilj stvaranje nervoze u gradu i pravljenje nereda.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/5812

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1i2NtjBsCOh-GCfiXI7xuznQZ5uJTvb3Q?usp=sharing

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo