Bosna i Hercegovina     | 04.05.2021. 11:59 |

Brkić poziva na online konsultacije o Programu reformi Bosne i Hercegovine 2021

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. maja (FENA) - Zamjenik ministrice vanjskih poslova BiH i predsjedavajući Komisije za saradnju sa NATO-om BiH Josip Brkić pozvao je stručnjake iz akademske i istraživačke zajednice, predstavnike nevladinih organizacija i medija da učestvuju u online konsultacijama o prijedlogu dokumenta 'Program reformi Bosne i Hercegovine 2021', koji je Komisija za saradnju sa NATO-om Bosne i Hercegovine usvojila na posljednjoj sjednici.

- U skladu sa članom 18. Pravila za konsultacije u izradi pravnih propisa, Komisija za saradnju sa NATO-om BiH zaključila je da bi, osim institucija Bosne i Hercegovine, u proces javnih konsultacija trebalo da bude uključena i šira javnost. Prijedlog dokumenta postavljen je na web platformu eKonsultacije: https://ekonsultacije.gov.ba/ - ističe Ured za odnose sa javnošću MVP BiH.

Dokument je na linku:

https://ekonsultacije.gov.ba/legislativeactivities/details/110879-

Dostavljeni prijedlozi, mišljenja i primjedbe bit će razmotreni na narednoj sjednici Komisije za saradnju sa NATO-om BiH. Krajnji rok za javne konsultacije je ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­19.05.2021. godine. Za pristup navedenoj platformi potrebna je prethodna registracija.

- Pojašnjenje registracije dostupno na linku: https://ekonsultacije.gov.ba/Tutoriali/Registracija/story_html5.html Ako budete imali tehničke probleme sa registracijom molimo da pozovete 033 281 164 ili da se obratite za pomoć putem e-maila: alma.vrazalica@mvp.gov.ba – navodi se.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'