Bosna i Hercegovina     | 04.05.2021. 16:35 |

Određen pritvor Mihajlu Pavloviću, osumnjičenom za krivotvorenje PCR-testova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. maja (FENA) - Nakon višemjesečnog bjekstva, slobode je lišen Mihajlo Pavlović (2001.) iz Banja Luke, koji se sumnjiči za krivotvorenje novca, različitih dokumenata i PCR testova.

Osumnjičeni je bio u bjekstvu nakon akcije MUP-a RS u kojoj su u Banjoj Luci kod dvojice osumnjičenih pronađene krivotvorene novčanice, dokumenti raznih namjena, kao i krivotvoreni PCR testovi, kojima se ugrožava zdravstvena sigurnost građana.

U međuvremenu je postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju uputio prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičenog Pavlovića, koga su uhapsili policijski djelatnici MUP-a RS - Jedinice za intervencije Banja Luka.

Pavlović je obuhvaćen istragom Tužiteljstva BiH i MUP-a RS, koja se odnosi na dvojicu osumnjičenih sa područja Banja Luke, koji se terete da su u stanu na području Banja Luke, nabavili tehničku opremu te vršili krivotvorenje novčanica valute KM, dokumentacije za kredite, dokumenata različite namjene, kao i PCR testova za COVID-19, potrebnih za boravak, putovanja i kretanje, čime se prouzrokovala velika opasnost za zdravlje i sigurnost građana.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnih djela - krivotvorenje novca i krivotvorenje isprave.

Pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto.

Nakon upućenog prijedloga, Sud BiH odredio je pritvor osumnjičenom, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo