Ekonomija     | 05.05.2021. 10:05 |

Redizajnirana web stranica Turističke zajednice KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. maja (FENA)- Turizam je dinamična kategorija koja stalno prati promjene u drugim sferama, koje imaju utjecaj na ovu granu privrede.

- Tu prije svega mislimo na promjene u digitalnom okruženju i načinu funkcioniranja turizma u drugim svjetskim destinacijama. Da bismo ostali u toku i privukli što veći broj turista u Sarajevo i okolicu, Turistička zajednica je redizajnirala svoju web stranicu www.visitsarajevo.ba. Novu stranicu smo izradili uz pomoć vrhunskih stručnjaka iz oblasti turizma i digitalnog marketinga, tako da je stranica u potpunosti prilagođena novim digitalnim trendovima, kao i potrebama i interesima turista koji dođu u naš grad - saopćeno je iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo, koja izražava zahvalnost USAID-u s kojim je surađivaa na izradi nove stranice putem njihovog programa za razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini.

 Iz Turističke zajednice KS navode da ovim putem žele na najkvalitetniji način promovisati turističku ponudu i turističke potencijale Sarajeva.

- Na redizajniranoj web stranici www.visitsrajevo.ba naći će se i interaktivna turistička mapa Sarajeva s virtualinim prikazom ulica u „Street View“ tehnologiji. Korištenje interaktivnih mapa će olakšati korisnicima kretanje po gradu, pri tome im dajući detaljne informacije o turističkim atrakcijama, znamenitostima, dešavanjima, smještajnim kapacitetima, gastronomskoj ponudi i svim potrebnim informacijama za ugodan i nezaboravan boravak u Kantonu Sarajevo - navode iz Turističke zajednice KS. 

Pored web stranice u Turističkoj zajednici KS pripremili su i mobilnu aplikaciju Visit Sarajevo, koju korisnici mogu skinuti na svoje Android ili IOS mobilne telefone. Ova aplikacija je svojevrstan gradski turistički vodič s interaktivnom mapom Sarajeva, koju korisnici mogu skinuti i koristiti u offline modu kako bi izbjegli troškove korištenja interneta. Korisnici u 'offline modu' mogu posjetiti najznačajnija mjesta u Sarajevu te uz GPS lokaciju pronaći atrakciju ili mjesto koje žele vidjeti. Pomoću Visit Sarajevo mobilne aplikacije korisnicima je omogućeno filtriranje različitih kategorija interesovanja, pretraživanje događaje i znamenitosti te pronalazak mjesta zbivanja, uz mogućnost lociranja i korištenja vlastitog mobitela za navigaciju.

Pored atraktivnih informacija za turiste, web stranica www.visitsarajevo.ba pruža i sve potrebne informacije pravnim licima, čije poslovanje je povezano s Turističkom zajednicom KS, a sve u cilju ostvarivanja kvalitetne saradnje i unapređenja i razvoja turističkog sektora, navodi se u saopćenju. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana