Bosna i Hercegovina     | 05.05.2021. 14:32 |

SBB: Detaljno utvrditi stanje u KCUS-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. maja (FENA) - Savez za bolju budućnost (SBB) pozvao je danas Vladu Federacije Bosne i Hercegovine i vlade kantona koji su osnivači Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) da reagiraju i detaljno utvrde stanje u toj ustanovi nakon što je iz nje otišlo 13 anesteziologa.

Smatraju da je zbog odlaska anesteziologa, ključnih ljekara u procesu liječenja, ugrožen sistem pružanja zdravstvene zaštite u cijeloj Federaciji BiH, a u vremenu pandemije koronavirusa to unosi dodatan strah među građane.

Stoga je SBB pozvao nadležne institucije da utvrde stvarno stanje u KCUS-u i javnosti daju adekvatne informacije, a ocijenili su da zbog novonastale situacije, osim vlada Federacije i kantona, u rješavanje stanja u KCUS-u mora biti uključen i Federalni parlament.

Uz podsjećanje da su i ranije kao opoziciona stranka ukazivali na negativne procese u KCUS-u, pozvali su rukovodstvo Federalnog parlamenta da sazove hitnu sjednicu na kojoj bi se razmatralo stanje u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, saopćeno je iz SBB-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'