Bosna i Hercegovina     | 05.05.2021. 16:53 |

Cikotić i Kalabuhov razgovarali o saradnji u oblasti sigurnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. maja (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić sastao se danas u Sarajevu s ambasadorom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igorom Kalabuhovim, s kojim je razgovarao o saradnji u oblasti sigurnosti.

Istaknuto je da je saradnja sigurnosnih institucija u dvije zemlje izuzetno dobra, ali da postoji prostor za dalje unaprjeđenje odnosa posebno kada je u pitanju zajednički odgovor na globalne sigurnosne izazove, kao što je organizirani kriminal i terorizam.

Naglašeno je da je stalna komunikacija i razmjena informacija između sigurnosnih agencija veoma važna za pravovremeni i adekvatan odgovor na ove izazove.

Ministar Cikotić je istakao spremnost Ministarstva sigurnosti BiH za nastavak i unaprjeđenje saradnje te realizaciju ciljeva od zajedničkog interesa.  

Ambasador Kalabuhov predao je pozivnicu ministru Cikotiću za učešće na međunarodnoj naučnoj konferenciji "Savremeni pristupi prema monitoringu, sprečavanju i procjenama posljedica zemljotresa" koja će biti održana u Nišu, Republika Srbija, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu