Bosna i Hercegovina     | 06.05.2021. 07:55 |

Svečana sjednica Skupštine KS i dodjela priznanja ovogodišnjim laureatima

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 6. maja (FENA) - U okviru manifestacije "Dani Kantona Sarajevo" u četvrtak, 6. maja, bit će održana Svečana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo (KS) na kojoj će biti dodijeljena najviša priznanja ovogodišnjim laureatima, najavljeno je iz Službe za protokol i press KS.

Kako iz ove službe navode, priznanje će biti dodijeljeno  Eriku Larsonu, počasnom građaninu KS, zbog njegovog izuzetnog doprinosa u prevenciji i borbi protiv korupcije, nesebičnog zalaganja u provođenju i nadogradnji antikorupcijskog sistema u KS, te razvijanju međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti i demokratičnosti.

Advokat Ifet Feraget, dobitnik je Plakete Kantona Sarajevo kao priznanja za izuzetan doprinos bosanskohercegovačkom društvu u oblasti pravosuđa, za iskazanu odgovornost i nesebično zalaganje u borbi za istinu i pravdu, te očuvanje pravnih i moralnih principa.

Dobitnik Plakete Kantona Sarajevo je Kompanija Mih d.o.o Sarajevo za doprinos razvoju KS u oblasti privrede, kao i za društveno odgovorno poslovanje s ciljem razvijanja svijesti i povećanja brige za društvo i okruženje, te za doprinos širenju ideje humanosti i solidarnosti.

Priznanje će biti dodijeljeno i Taekwondo savezu Bosne i Hercegovine, dobitniku Plakete Kantona Sarajevo, a za dugogodišnje uspješno djelovanje, izuzetna postignuća i nemjerljiv doprinos razvoju sporta u Kantonu Sarajevo, te afirmaciju države Bosne i Hercegovine.

Posthumno Belmi Šoljanin, čijem članu porodice će biti dodijeljena Plaketa kao priznanje za njen izuzetan doprinos u širenju ideje humanosti, za iskazanu predanost u nastojanju da svojim filantropskim djelovanjem i zalaganjem pruži značajnu podršku zdravstvenom sistemu KS u oblasti materinstva.

Svečana sjednica Skupštine KS bit će održana u sali Narodnog pozorišta u Sarajevu, a njen tok će biti emitovan uživo u programu Televizije Sarajevo, kao i na web stranici TVSA.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo