Servisne informacije     | 06.05.2021. 09:19 |

Jutros u Bosni pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6.maja (FENA) - U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme. Rijetko je palo malo kiše u sjevernim područjima. U Hercegovini je pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati: Bjelašnica 2, Banja Luka, Bihać, Gradačac, Ivan-sedlo, Prijedor i Sanski Most 7, Jajce 8, Bijeljina, Doboj, Tuzla i Zenica 9, Sarajevo 10, Bugojno i Grude 11, Livno i Stolac 12, Trebinje 13, Mostar 14 i Neum 18 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942hPa i sporo raste.

Prijepodne će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme, prolazno uz slabu kišu u jutarnjim satima. Padavine većinom u sjevernim područjima. Postepeno smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne vjetar istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24 stepena.

U Sarajevu pretežno oblačno prijepodne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta