Servisne informacije     | 06.05.2021. 09:14 |

Narednih dana u BiH pretežno oblačno s mogućom kišom i povremenim udarima vjetra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. maja (FENA) - Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 7. maja, u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu kiša sa sjevera će se postepeno proširiti na Bosnu i sjever Hercegovine. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra na području Krajine, jugozapadu, dijelu centralne i sjeverne Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C.  

Također, i u subotu, 8. maja, u našoj zemlji prijepodne očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša u Bosni i na sjeveru Hercegovine u ranim jutarnjim satima. Sunčanije u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. 

U Bosni i Hercegovini u nedjelju, 9. maja, bit će pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C, saopćeno je iz FHMZBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!