Bosna i Hercegovina     | 06.05.2021. 10:22 |

U rijeci Savi kod Odžaka pronađeno tijelo osamdesetpetogodišnjeg muškarca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. maja (FENA) - Tijelo osamdesetpetogodišnjeg muškarca, za kojim se tragalo deset dana, pronađeno je u rijeci Savi kod Odžaka.

Beživotno tijelo osamdesetpetogodišnjeg Save Borojevića iz Donje Dubice kod Odžaka u vodi su uočili pripadnici deminerskog tima Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) iz Orašja, koji su radili na deminerskom zadatku na lokaciji Zorice u općini Odžak.

Potraga je trajala deset dana, a po zahtjevu Kantonalne uprave civilne zaštite Posavskog kantona (Orašje) i Službe za civilnu zaštitu i civilne poslove Općine Odžak, pripadnici  FUCZ u potragu su se uključili 5. maja. 

Četiri vodiča sa tri potražna psa i potrebnom opremom koji su dio specijalizirane jedinice za potrage i spašavanje u ljetnim i zimskim uslovima FUCZ-a, u srijedu su  se uputili u potragu za nestalim muškarcem iz Donje Dubice u Općini Odžak.

Potraga koja je trajala deset dana i u koju su bili uključene policijske patrole, povjerenici civilne zaštite, lovci, ribolovci i porodica nestalog, nije dala rezultate te su se u potragu uključili i pripadnici FUCZ-a.

Nestanak Save Borojevića prijavljen je Policijskoj upravi (PU) Odžak 25. aprila,  kada je biciklom otišao od kuće u nepoznatom pravcu, saopćeno je iz FUCZ-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo