Stranačke aktivnosti     | 06.05.2021. 11:10 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Ibrahim Delić: Lijekovi za COVID-19 uvršteni na esencijalnu listu u BPK

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona usvojila je inicijativu Ibrahima Delića, zastupnika Naše stranke, da se Tocilizumab, Clexane te drugi lijekovi koji se koriste u procesu liječenja teških kliničkih slika pacijenata oboljelih od COVID-19 uvrste na esencijalnu listu lijekova u bolničkoj i kućnoj zdravstvenoj zaštiti Bosansko-podrinjskog kantona.

„Dosadašnja iskustva govore da su se lijekovi Tocilizumab i Clexane pokazali kao efikasni u procesu liječenja teških COVID-19 pacijenata. Međutim,s građani su ih prinuđeni sami kupovati po cijeni od nekoliko hiljada KM kad budu pušteni na kućno liječenje uz daljnju obavezu uzimanja terapije koja sadrži te lijekove. Uvrštavanjem lijekova na esencijalnu listu, životi naših sugrađana neće ovisiti o njihovim materijalnim mogućnostima. Svima moramo osigurati maksimalne dostupne kapacitete i jednake mogućnosti u borbi za život“, kaže Delić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu