Bosna i Hercegovina     | 06.05.2021. 13:15 |

Na području Kalinovika pronađeni posmrtni ostaci najmanje jedne osobe

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 6. maja (FENA) - Na području Kalinovika pronađeni su posmrtni ostaci najmanje jedne osobe. Dežurni tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine, naredio je policijsko osiguranje lokacije.

Tužiteljstvo BiH očekuje da u narednom periodu budu sa terena budu dostavljene tačne koordinate lokacije i svi potrebni podaci, kako bi se u što skorijem roku uputio prijedlog prema Sudu BiH, za izdavanje naredbe za proces ekshumacije.  

Dežurni tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine u kontaktu je sa policijskim djelatnicima SIPA, te je naređeno da lokalna policija, osigura 24-satnu zaštitu lokacije u mjestu Dobro Polje, općina Kalinovik.

Čim se ispune sve zakonom propisane procedure, pristupit će se procesu ekshumacije posrmtnih ostataka i daljeg utvrđivanja identiteta osoba kojima posmrtni ostaci pripadaju.

Prema preliminarnim informacijama, radi se o posmrtnim ostacima najmanje jedne osobe, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Pronalazak ove lokacije, rezultat je zajedničkog rada Posebnog odjela za ratne zločine i SIPA, na pronalasku informacija i podataka o mogućim lokacijama na kojima se nalaze posmrtni ostaci žrtava iz proteklog rata.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'