Bosna i Hercegovina     | 06.05.2021. 15:04 |

Podignuta optužnica protiv zaposlenika Službe za boračko-invalidsku zaštitu

FENA Saopćenje

BRČKO, 6. svibnja (FENA) - Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Senada Alića (48), službenika Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Distrikta, zbog sumnje da je primio novac radi trgovine utjecajem pri zapošljavanju.

Zaposlenik Službe za boračko-invalidsku zaštitu, koji je krajem ožujka uhićen u okviru akcije kodnog naziva "Biro", optužen je da je uz obećanje zaposlenja od jedne osobe uzeo novac, priopćeno je iz Tužiteljstva.

Aliću se stavlja na teret da je S. A., angažiranom u istoj službi po ugovoru o djelu, ukazao na javni natječaj na kojem bi mu za novac mogao osigurati da bude izabran zatraživši da se izjasni o sumi koju je za to spreman isplatiti. Pošto je A. odgovorio da je spreman platiti 5.000 KM, Alić je rekao da je to malo za poziciju s platom od 1.900 KM, te da će se o samom iznosu naknadno dogovoriti - navodi se u optužnici.

Senad Alić uhićen je 23. ožujka nakon susreta sa S. A. u jednom brčanskom kafeu, i to pošto mu je S. A. po njegovim uputama u autu ostavio kuvertu s novcem.

Nakon uhićenja i kriminalističke obrade Tužiteljstvo ga je ispitalo u svojstvu osumnjičenog te je predložilo sudu da mu odredi pritvor uslijed opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Umjesto pritvora, Osnovni sud Brčko distrikta BiH izrekao je mjeru zabrane sastajanja osumnjičenog s jednim od svjedoka, a tužiteljsko-policijski rad na slučaju u međuvremenu je nastavljen.

Istragu, provedenu u tijesnoj saradnji s Policijom Distrikta, Tužiteljstvo je ubrzo okončalo podizanjem optužnice.

Optužnica je potvrđena pred Osnovnim sudom pred kojim se nastavlja daljnje procesuiranje optuženog, navodi se u priopćenju Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo