Bosna i Hercegovina     | 06.05.2021. 17:07 |

Gradonačelnici Brčkog i Samsuna za nastavak međusobne suradnje

FENA Saopćenje

BRČKO, 6. svibnja (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i gradonačelnik turskog grada Samsuna Mustafa Demir održali su u četvrtak zoom sastanak tijekom kojeg su obnovili teme koje su od značaja za međusobnu suradnju, s obzirom da se radi o gradovima pobratimima.

"Veze između naša dva grada traju od 2012. godine. Izuzetno mi je zadovoljstvo što imamo priliku da se na ovaj način upoznamo. Nadam se da ćemo nastaviti dobre odnose koje imamo, te obogatiti našu suradnju kroz kratkoročne i dugoročne projekte u oblastima gospodarstva, kulture, umjetnosti, znanosti i drugim važnim segmentima života", rekao je gradonačelnik Kadrić.

On je naglasio da su s gradonačelnikom Samsuna dogovorene uzajamne posjete, kao i uvezivanje gospodarstvenika dva grada.

S obzirom da se Brčko distrikt BiH, kao i ostatak svijeta suočava s problemom pandemije koronavirusa, ovo je također bila nezaobilazna tema razgovora, kojem je prisustvovao i veleposlanik BiH u Turskoj Adis Alagić.

Gradovi pobratimi pružaju priliku za pospješivanje prijateljskih odnosa i iskustava između naroda i kultura stoga će ova suradnja, nakon nastupnih razgovora, biti intenzivnija.

Provincija Samsun nalazi se na velikoj raskrsnici međudržavnih cesta, predstavlja vrata Turske prema Rusiji i Ukrajini i najveća je turska luka na Crnom moru, stoga ima slične pogodnosti za razvoj i prosperitet kao i Brčko distrikt BiH, čiji je geografski položaj vrlo povoljan i nalazi se na samoj granici s Republikom Hrvatskom, a u blizini granice s Republikom Srbijom, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'