Sport     | 07.05.2021. 13:57 |

Čelni ljudi Zrinjskog i Veleža očekuju gradski derbi bez incidenata (VIDEO)

FENA Zorana Pavković

MOSTAR, 7. svibnja (FENA) – Uoči sutrašnjeg gradskog derbija između nogometnih klubova 'Velež' i 'Zrinjski', koji će se odigrati pod Bijelim brijegom u Mostaru, treneri tih klubova i kapetani momčadi pozvali su u petak igrače i navijače na fair play te da derbi prođe bez incidenta i nereda, uz poruku da pobijedi sport.

Pored sportskog rivalstva koji svaki derbi nosi, sutrašnji nosi jednu dodatnu motivaciju a to je borba za što bolji plasman na kraju prvenstva ali isto tako borba za europska natjecanja.

Na konferenciji za medije trener HŠK Zrinjski Sergej Jakirović kazao je kako su se najnormalnije pripremali za ovu utakmicu.

- Naravno da će tu biti tenzija, očekujem dinamičnost i zanimljivost i  tešku utakmicu. Pogotovo za nas će biti izazov jer je Velež u jednom dobrom momentu. Ima 15 utakmica gdje nisu poraženi što je stvarno veliko. Na nama je da sve zahtjeve koje smo probali ovaj tjedan probamo iskoristiti u utakmici i da ostvarimo pozitivan rezultat za nas. Svjesni smo da je završnica prvenstva, da je ostalo još pet kola, došli smo na 4. poziciju i jako smo blizu našem cilju. Moramo napraviti sve da to zadržimo pa čak i ako je moguće da napredujemo – kazao je Jakirović.

Što se tiče zdravstvenog biltenu Jakirović navodi kako u ovoj utakmici neće igrati Govedarica, Ibanez i Filipović te kartonirani.

Trener FK Velež Feđa Dudić smatra kako su igrači puni samopouzdanja  i da je to kod njih kolotečina jer ne pridaju značaj velikim utakmicama nego da su jednostavno u nekom 'svom filmu' i to im se dobro vraća.

- Atmosfera na treninzima je dobra i ne može nas poremetiti neki loš rezultat kao što se vidjelo na Koševu kada smo primili gol u 94. minuti. Mislim da bi 80-90 posto ekipa sljedeće utakmice zabilježile neki negativan rezultat, a mi smo poslije toga ostvarili tri pobjede i mislim da to pokazuje karakter naše ekipe - kazao je Dudić.

Istaknuo je kako je ekipa Zrinjskog odlična i puna dobrih pojedinaca koji mogu u svakom trenutku riješiti utakmicu.

Što se tiče zdravstvenog stanja igrača, Dudić je naveo kako konačno imaju sve igrače na raspolaganju osim kartoniranih.

Kapetan HŠK Zrinjski Nemanja Bilbija kazao je kako je sutra jedna jako velika utakmica i za jednu i za drugu ekipu jer je u pitanju borba za Europu, borba za sami vrh te da se nada kako će sve proteći u najboljem redu.

Kapetan FK Velež Denis Zvonić naveo je kako jedva čekaju da utakmica krene, da ostave zadnji atom snage na terenu i da niz od 15 utakmica, koje nisu izgubili nastave te da izađu kao pobjednici tj. da pozitivnim rezultatom završe ovaj derbi.

Treneri Jakirović i Dudić kazali su kako su utakmice i dosada protjecale  bez incidenta te pozvali igrače da odigraju i sutrašnju utakmicu u duhu fer playa. Kapetani momčadi Bilbija i Zvonić pozvali su i igrače i navijače klubova da gradski derbi prođe bez nerada uz poruku da sport pobijedi.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/5846

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1_hI9Jk2L3q0T2ZkqCHca7dNK6DToMAqr?usp=sharing

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana