Bosna i Hercegovina     | 07.05.2021. 13:28 |

Povodom Lejletu-l-kadra centralni program sutra u Gazi Husrev-begovoj džamiji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - Centralni program Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini povodom mubarek noći Lejletu-l-kadr bit će održan sutra u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, u 21.00 sat, uz uživo prenos na BIR Televiziji i BHT1, saopćila je MINA.

Uvodno obraćanje održat će prvi imam Gazi Husrev-begove džamije Mensur ef. Malkić, program će izvesti hafizi i imami Islamske zajednice, dok će poruku uputiti reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

Kadersku dovu će proučiti hafiz dr. Mensur-ef. Malkić.

Lejletu-l-kadr je za muslimane najodabranija noć u godini, jer je u njoj počela objava Kur`ana, posljednje Božije objave i upute čovječanstvu.

To je noć u kojoj muslimani vjeruju da se određuje sudbina i da u njoj čovjek može zaslužiti oprost od grijeha. Kur`an koji u jednoj čitavoj suri, suri El-Kadr, posvećenoj upravo ovoj noći, noć Lejletu-l-kadr opisuje kao noć vrijedniju od 1.000 mjeseci.

Lejletu-l-kadr će biti obilježena u svim džamijama, posebnim programima koji će biti održani uz poštivanje važećih epidemioloških mjera, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo