Bosna i Hercegovina     | 07.05.2021. 14:13 |

Dodijeljene stipendije nadarenim učenicima i studentima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - Općina Stari Garad dodijelila je stipendije za nadarene učenike i studente koje je dobilo 119 korisnika, a za te namjene izdvojeno je 106.000 KM.

I pored smanjenog priliva sredstava u općinski budžet, odlukom općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića, stipendije su ostale na istom nivou kao i prethodnih godina i nisu dovedene u pitanje. Štaviše, svi nadareni učenici i studenti koji su aplicirali i ispunili uslove, dobili su stipendije, pa je osigurano i dodatnih 6.500 KM.

- Ove godine je kriterije za stipendiju ispunjavalo više korisnika nego što su to budžetska sredstva omogućavala, iako su kriteriji za ovu stipendiju zaista visoki: studenti su morali imati minimalni prosjek 9, a učenici 4,80. I zahvaljujući načelniku Hadžibajriću, osigurana su dodatna sredstva i svi studenti i učenici koji su ispunjavali uslove ove godine će dobiti stipendiju. Zaista smo ponosni na ove mlade i pametne učenike i studente - poručila je Lejla Dizdarević, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport.

U Općini Stari Grad će sljedeće sedmice biti dodijeljene i stipendije učenicima i studentima iz porodica boračke populacije, a to pravo stekla su 222 korisnika, za što će biti izdvojeno 200.000 KM, saopćila je služba za informisanje Općine Stari Grad.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo