Bosna i Hercegovina     | 07.05.2021. 14:34 |

Hercega raduje skoro potpisivanje kolektivnog ugovora

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. svibnja (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg osvrnuo se danas na odluku Skupštine reprezentativnog Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar kojom je prihvaćena ponuda Vlade.

- Raduje me što je Skupština reprezentativnog Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar prihvatila prijedlog Kolektivnog ugovora koji im je ponudila Vlada HNŽ-a i što ćemo kroz nekoliko dana službeno i staviti potpise na taj dokument. Čestitam im od srca, sretan što se potvrdilo ono što sam prošloga tjedna najavio kada je riječ o socijalnom dijalogu sa sindikatom zdravstvenih radnika - istaknuo je Herceg.

Kazao je kako izlaze zadovoljni na objema stranama, kada se govori o socijalnim partnerima, odnosno Vladi i sindikatu.

- Međutim, posebno je važno što će ovim biti završen i štrajk i što će naši sugrađani konačno moći u punini koristiti zdravstvene usluge odnosno što ćemo normalizirati stanje u zdravstvenom sektoru, posebno u ovom vremenu pandemije. Ponavljam svoj i ranije izneseni stav kako do prekida pružanja zdravstvenih usluga nije ni smjelo doći, ali to nije ni bilo do Vlade. Mi smo cijelo ovo vrijeme nastojali iznaći konstruktivno, razumno i održivo rješenje i, u konačnici, sretan sam što smo taj cilj sada i postigli - kazao je predsjednik županijske vlade.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom