Bosna i Hercegovina     | 07.05.2021. 16:55 |

Žene SDA - Tribina povodom Dana Kudsa u znak podrške palestinskom narodu

FENA Saopćenje

VOGOŠĆA, 7. maja (FENA) - Posljednji petak u mjesecu Ramazanu se širom svijeta obilježava kao Svjetski dan Kudsa.

Danas je tim povodom u Vogošći održana tribina na kojoj su govorili ambasador države Palestina u Bosni i Hercegovini Rezeq Namoora i  Kenela Zuko, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i predsjednica organizacije Žene Stranke demokratske akcije (SDA), saopćeno je iz te stranke.

Zuko je u svom izlaganju izrazila podršku palestinskom narodu, koji se već desetljećima bori za svoja osnovna prava.

Zamolila amabasadora Namooru da Državi Palestini i palestinskom narodu prenese izraze velikog poštovanja i solidarnosti, te zahvalnost na iskrenom prijateljskom odnosu prema Bosni i Hercegovini.

- Poučeni iskustvima, nadamo se da naš narod neće zadesiti sudbina Palestine - dodala je Zuko.

Amabasador Namoora je u svome obraćanju podsjetio na historijat tzv.  palestinakog pitanja i više od sedamdeset godina dugu borbu palestinskog naroda, borbu za temeljna ljudska prava i biološki opstanak.

Ambasador Namoora je posebno istaknuo značaj Kudsa - Jeruzalema kao univerzalnog središta svete geografije svih monoteističkih religija, ali i mjesta u kojem se danas, nažalost, kako je kazao, krše osnovna ljudska prava palestinskih muslimana.

- Oni su ovih dana bili žrtvama brutalnih napada čak i u vrijeme iftara. Unatoč svim pritiscima, Kuds je glavni grad Palestine i nema Palestine bez Kudsa - rekao je Namoora.

U nastavku je ambasador Države Palestine u Bosni i Hercegovini naglasio kako njegova država njeguje posebno prijateljstvo prema Bosni i Hercegovini te dodao da zdušno podržavaju suživot svih naroda i religija u ovoj lijepoj zemlji, te njezinu cjelovitost i jedinstvo, navodi se u saopćenju.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo