Kultura     | 07.05.2021. 18:21 |

Predstavljena PPT marka sa likom Marija Mikulića

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - Udruženje filatelista i numizmatičara, zajedno sa izdavačkom kućom "Art Rabic", u Galeriji Figure u Sarajevu predstavilo je danas PTT marku sa likom Marija Mikulića, uz prigodnu izložbu autoportreta i premijeru kratkog filma o ovom slikaru. 

Prikazana je i video izložba Mikulićevih slika, rad Dragana S. Stefanovića, a sve je popraćeno muzičkim numerama. 

Kako je Feni kazao direktor izdavačke kuće "Art Rabic" Goran Mikulić, suorganizator današnje promocije i sin Marija Mikulića, PTT marka sa likom njegovog oca objavljena je zahvaljujući Udruženju filatelista i numizmatičara, a povodom 30. godišnjice slikareve smrti. 

- Mnogo sam ponosan zbog PTT marke s likom Marija Mikulića. Radili smo dugo na tome, a najviše Udruženje filatelista i numizmatičara. Ja sam bio podrška i objezbijedio sam autoportrete i priču o Mariju - kazao je Goran Mikulić.

U okviru programa premijerno je prikazana premijera epizoda serije "Namigivanje zvijezdama" Miše Marića, koja je snimljena prije dvije godine a nikada nije objavljena. 

Mikulić dodaje da njegovog oca Sarajlije mnogo vole, što su pokazali kada su mu dali ulicu na Koševskom brdu. 

- Sve ovo ostaje mojim unucima, Mariovim praunucima koje nije dočekao. Unuke je dočekao i mnogo ih je volio čemu svjedoče brojne slike i crteži - rekao je Mikulić i dodao da je ovo jedan od način da njegov otac obiđe svijet, iako su njegove slike prisutne na svim kontinentima.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'